2012. október 10., szerda

Svédmasszázs

A svédmasszázs rendkívül sokrétű, így az általa kezelhető problémák sora is igen hosszú.
Legyünk akár munkától megfáradt háziasszonyok, üzletemberek, idősek, vagy akár fejlődésben lévők, egy jó masszázs enyhíthet panaszainkon.
A svéd-, más néven klasszikus masszázs gyökerei évezredekre nyúlnak vissza, és ez az egyik leghasználatosabb eljárás a masszőrök körében. Felgyorsult világban élünk, és napjaink feszült, toxikus közegében egyre nagyobb jelentősséggel bír egy ilyen méregtelenítő, lazító, görcsoldó eljárás.
A masszázs meghatározott műfogásokkal a test felületén történő, terápiás céllal végzett mechanikai  ingersorozat, melyre válaszképp testünkben gyógyulási folyamatok indulnak. Más masszázsokkal ellentétben, a svédmasszázsnak főként fiziológiai hatásokat tulajdonítanak, bár a személyes törődés által lelki állapotunkon is javíthat.
Első sorban keringési problémák, izomgörcsök, letapadások esetén ajánlott, de bőrünk rugalmasságának, fittségének megőrzése céljából is használatos. Ez egy olyan passzív mozgásterápia, mely a gyógymasszázs részét képezi. Az eljárás során fokozatosan, eleinte simító, dörzsölő mozdulatokkal készítjük elő az izomzatot a „gyúró” technikával való kezelésre.
Minden masszázshelyszín feltétele, hogy olyan körülményeket teremtsen, ahol a páciens képes ellazulni, kizárni a külvilágot, és önmagára összpontosítani. Ezt vettük figyelembe mi is szalonunk kialakításakor.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése