2012. november 3., szombat

Kiropraktika

Kiropraktika- Lágy Csontkovácsolás


A betegek legtöbbször az alábbi panaszok, állapotok esetén szoktak jelentkezni:
  • Derékfájdalom (lumbágó), isiász, gerincsérv, porckorongproblémák.
  • Nyak- és hátfájdalmak, gerincferdülés, légzési nehézségek.
  • Alsó és felső végtagok fájdalma, zsibbadása.
  • Fejfájás, migrén, szédülés, fülzúgás.
  • Váll-, csípő- és térdfájdalmak.
  • Balesetek és különbözo sérülések után.
  • Várandós és szülés utáni állapotban.
  • Megelőző céllal (gyermekkorban).


Hogyan gyógyít a kiropraktika?

A kiropraktőr nem a tünetekkel, hanem azok okaival foglalkozik. Figyelmét a gerinc állapota és az egészség közötti összefüggésre összpontosítja. A gerinc működési zavarainak csökkentésével, elhárításával javul a szervezet idegellátása, mely döntően meghatározza öngyógyító képességének kibontakozását. A kezelést megelőzi a beteg kikérdezése, a tünetekkel kapcsolatos ortopédiai, neurológiai állapotfelmérés, valamint a kiropraktika speciális tapintásos vizsgálata. Ha ezek a vizsgálatok nem elegendők a gerinc rendellenességeinek feltárásához, röntgen, vagy más képalkotó vizsgálatok elvégzésére is szükség lehet.
A kiropraktőr-AMM terapeuta a kezelést sajátos műfogásaival, kézzel végzi, mindig egyénre szabottan. Biztonságosságát minimális erő és kifinomult technika alkalmazása teszi lehetővé, melynek révén az elmozdult csigolyákat helyükre igazítja.



A csigolyaelmozdulások okai és következményei

Csigolyaelmozdulás kialakulhat a következők események, illetve folyamatok következtében: akut traumák (esések, balesetek), gyerekkori (vagy később, a munkavégzés során kialakult) rossz testtartás, testi és lelki túlterheltség, stressz, mozgáshiány, továbbá a jelenlegi és korábbi betegségek hatásai, a gerinc fejlődésének rendellenességei, táplálkozási hiányosságok. Az említett események, illetve folyamatok maguk is csigolyaelmozduláshoz vezethetnek.
Az ízületi blokkok a gerincben merevséget, mozgáskorlátozottságot, porckopást, meszesedést és porckorongsérvet okoznak. Következésképpen a gerinc és az ízületek állapota romlik, és ha a folyamat hosszú időn át fennáll, visszafordíthatatlan változások mennek végbe.
Legalább ennyire károsak azok az elváltozások, melyek a kilépő idegpályák nyomása következtében érik a szervezetet. Ezek: fájdalom, zsibbadás, izomgörcs, gyengeség, keringési rendellenességek, ödéma, a belső szervek sorvadása és működési zavara.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése